Hvad skal du huske på, når du skal have fældet træer?

Træfældning

En af de farligste aktiviteter, som du kan foretage dig i hjemmet er statistisk vist som værende træfældning. Der er nemlig mange mennesker, der tror, at det er let at fælde træer, og at det ikke er meget sværere end at tage et juletræ med hjem fra skoven, som man gjorde for år tilbage. Men hvis træet i haven fylder lidt for meget, eller du er bange for at enten barn eller kat kravler lidt for langt op, så skal du ikke bare fatte en sav for at gå i gang. Derfor kommer der her nogle gode råd om træfældning, så du undgår skader.

En af de vigtigste ting, som du bør huske på, når du har et træ, som du selv vil fælde, er, at det er dig, der skal vide noget om dette. Du behøver ikke være en ekspert, men det er nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvordan træfældning virker. Hvis der skulle ske en ulykke, så er det nemlig dig, der står for skud, da den, der vælger at fælde træet er den, som påtager sig det fulde ansvar. Dette er et vigtigt råd; har du ikke lyst til at sætte dig ind i træfældning, så bør du altså ikke begynde at fælde træer i din egen have, da dette kan ende med at koste dyrt.

Hvordan undgår du ulykker under træfældningen?

Der findes mange gode råd om træfældning, men et af de allermest vigtige er måske, at du aldrig skal arbejde alene. Dette er især sandt, hvis du ikke er uddannet indenfor håndteringen af træer, for der kan nemlig gå mange ting galt. Når du skal håndtere en motorsav, så er det måske ikke nødvendigt at være to mennesker, men når du skal til at fælde et træ, så kræver det ofte et ekstra sæt øjne. Dette er ikke kun i tilfælde af en ulykke, men også fordi, at det kan være vigtigt at holde et skarpt øje på træet, der skal fældes. Du slipper for unødige bekymringer, hvis du har en makker med – så kan I dele opgaverne op, og fokusere på forskellige ting.

En af de faktorer, som langt de fleste mennesker, der skal fælde træer uden nogen stor viden, glemmer at tænke over er vejret. Det er let at tro, at vi bare lige kan overvinde vejret, så vi kan få det store træ fældet så hurtigt som muligt. Dette er dog ikke bare en tanke, der vidner om mangel på erfaring, men det kan ende med at blive direkte farligt for både dig og dine omgivelser. Først og fremmest bør du aldrig fælde træer i stærk vind, da det kan blive rigtigt svært at kontrollere grene og lignende, og det kan også blive sværere at styre motorsaven. Samtidig bør du være påpasselig med at fælde træer i regnvejr. Dette er ikke nødvendigvis farligt, men bliver jorden mudret og glat, så er der mange flere ting, der kan gå galt og skabe problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*