Dette skal du vide om eksport af bil

eksport

I Danmark kan man fornemme en stigende tendens til at bilejere sælger deres biler i udlandet, i stedet for herhjemme. Dette skyldes at det er muligt at få betalt dele af registreringsafgiften tilbage af regeringen, hvis man vælger at køre over grænsen når ens brugte bil skal have ny ejer. Det har vist sig at være en rigtig god forretning, da det beløb man dermed får tilbagebetalt oftest er langt højere, end det forhandlerne i Danmark ellers ville give for den brugte bil. Hvis du derfor overvejer, om det kan betale sig for dig at lave dette lille trick, kan du via Skats hjemmeside regne på, hvor højt dit refunderede beløb i registreringsafgift ville være, og så sammenligne med de gældende priser i udlandet og herhjemme. Så kan det pludselig være, at det sagtens kan betale sig at køre en tur til Tyskland eller Sverige for at komme af med din gamle bil.

Både private og forhandlere udnytter eksport af bil

Det er ikke kun private personer, der vælger løsningen med at sælge bilen i udlandet. Også autoforhandlere kender til ideen, og bruger den hyppigt – især hvis der er tale om biler med masser af ekstraudstyr, eller blot en generelt dyr bil. Afhængig af bilens stand, status – er der for eksempel tale om en varevogn eller en personbil – samt alder, skal der medregnes forskellige afgifter, før det endelige regnestykke kan gå op, og det anbefales derfor at få bilen vurderet herhjemme først og fremmest, inden du begiver dig ud på en tur over grænsen. Herudover skal du desuden være opmærksom på, at få at du overhovedet kan få udbetalt det beløb, du har til gode i registreringsafgift, skal du kunne fremvise et bevis på, at bilen er blevet eksporteret. Dette kan du for eksempel klare hvis du kan vise, at bilen er blevet indregistreret i det pågældende land. Når først dette er på plads, kan du bede om at få det beløb, du har til gode, betalt tilbage til dig.

Få professionel hjælp til eksport af bil

Hvis alt ovenstående er klaret, og du allerede har snakket med en køber, der er villig til at overtage din bil, skal du naturligvis have kørt bilen afsted, ligesom Skat skal have de relevante og korrekt udfyldte papirer. Dette kan måske forekomme lidt svært at gøre på den helt rigtige måde, så ønsker du hjælp til det hele kan du kontakte et firma, der ordner det hele, så forløbet kommer til at gå hurtigt, nemt og smertefrit. Hvis du ønsker at vide mere, anbefales det at tage kontakt til et af de firmaer, der beskæftiger sig med eksport af biler, og få dem til at hjælpe dig med et udarbejde en løsning, hvor det hele kan klares på den bedst mulige måde og til en fornuftig pris. Dermed kan du, hvis alt aftales og ordnes på den korrekte måde, potentielt set have det hele ordnet inden for 24 timer, og derefter stå med pengene i hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*