Tips til valg af det korrekte hundefoder

Hundefoder

Hundens bedste ven er mennesket, men man kunne også argumentere for, at det var mad. Selvom hunde kan virke altædende, så er det alligevel ikke alt hundefoder, de har godt af. Derudover er det vigtigt, at de gennem deres kost får dækket nogle basale næringsstoffer til at holde dem kørende. Selvom de fleste hunde sover meget af dagen, så har de som regel også et højt aktivitetsniveau. Hvis ejeren er flittig, bliver det hurtigt til et par gode gåture om dagen, hvor der for hundens vedkommende bliver tonset igennem. For at kunne blive ved at lege apport skal der altså noget energi til. Det får hunden gennem det rette valg af hundefoder.

Når man normalt handler hundefoder, vælger de fleste som regel det første og det bedste, men det er ikke nødvendigvis en god ting. Det er vigtigt at foderet indeholder de rigtige råvarer, at det kan optages ordentlig hos den enkelte hund og så selvfølgelig, at det falder i hundens smag. Dertil skal forskellige slags og størrelser af hunde have forskelligt foder. Der er altså meget, der skal tages stilling til som hundeejer.

Hundefoderet skal falde i din hunds smag

Hundens primære energikilde skal helst være kød. Som så mange andre dyr ligger det nemlig i hundens natur at være kødæder. Man kan derfor få hundefoder med en masse forskellige slags kød. Det kan være alt fra fjerkræ og oksekød til hjort og and. Hunden sætter også stor pris på at blive præsenteret for en alsidig kost. Den vil ligesom os mennesker heller ikke bare spise det samme slags mad igen og igen. For hundens skyld er det altså en god ide at variere lidt i sit fodersortiment og investere i forskellige slags smage. På den måde kan man også finde ud af, hvilket foder hunden foretrækker frem for andet.

Nogle hunde kan også være allergiske over for bestemte slags hundefoder. En god måde at teste det af på er ved at give hunden kornfrit foder i en periode. Det er ofte kornet som hundene er allergiske overfor. Hvis det viser sig at være tilfældet, burde man med stor sandsynlighed få en gladere og flottere hund, da pelsen ofte bliver irriteret og tør, hvis den har allergi over for foder indeholdende korn.

Tag race og størrelse i betragtning ved køb af hundefoder

Som det er blevet nævnt ovenover, skal man tage hundens art og størrelse i betragtning, når man køber foder. Hundehvalpe skal f.eks. have dækket andre ernæringsmæssige behov end voksne hunde. Det er vigtigt, at de får den rette foder, ellers kan de risikere at få en skæv udvikling og dårligt helbred. En god ide er her at rådgive sig med sin dyrehandler eller en anden fagperson, da fodringsbehovet er forskelligt fra hvalp til hvalp.

På samme måde skal hunde, der har et ekstremt højt aktivitetsniveau, have specialiseret mad. Her er der ikke tale om en hund med krudt i numsen, men om hunde der laver hårdt fysisk arbejde. Det kan f.eks. en gårdhund eller en slædehund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*