Vær god ved dit skæg – plej det!

Skægpleje

En hel ny tendens har braget løs de seneste år – det store, flotte og ikke mindst velplejede skæg. Og det er ikke længere kun en hipster-ting, som kun en mindre del af befolkning går op i. Mange mænd i alle aldre er begyndt at gro sig et skæg. Kort, langt, flettet, trimmet. Og mange steder kan du nu også få trimmet og plejet dit skæg hos en ægte barber.

Er du én af dem, der allerede er godt i gang med at gro et flot skæg, eller går måske med overvejelserne om det, så skal du huske skægpleje. For lige som du vasker og plejer dit hår, skal et skæg også have opmærksomhed. Du kan læse den ultimative guide til skægpleje her.

Sådan plejer du skægget

Først og fremmest skal du, ligesom du vasker dit hår, vaske dit skæg et par gange om ugen med shampoo. Det kan være en god idé også at vaske det og rede det en gang om dagen, så det ikke bliver fyldt med snavs, bakterier, og hvad det ellers måtte møde i løbet af en dag. Derfor kan dit skæg også have godt af noget balsam en gang imellem, så det forbliver glat og ikke bliver tørt og ødelagt.

Derudover skal du have klippet eller trimmet dit skæg et par gange om måneden. Vil du gro det langt, kan du godt nøjes med én gang om måneden. Dit skæg har nemlig brug for at få klippet spidser, så det kan gro stærkere og flottere.

Du bør også bruge olie til din skægpleje. Det gør dit skæg mere lækkert og nemmere at holde. Og så får det dit skæg til at dufte godt.

Sidst men ikke mindst skal dit skæg have kærlighed. Hvis du har mulighed for at rede det hver dag og måske flere gange om dagen, for eksempel i forbindelse med vask, så gør det endelig. Så bliver dit skæg glad, og du føler dig mere lækker. Det samme gælder, når du vasker dit skæg i badet. Lad være at skynde dig igennem det. Nyd det og nyd skægplejen.

Det skal du have in mente

Når du vil i gang med at gro et skæg, skal du huske, alle ikke er ens. Nogle har fra naturens side meget nemmere ved at gro skæg end andre, så derfor kan det også tage længere tid for nogle at gro et stærkt og flot skæg.

Derfor er skægpleje også vigtigt for at dit skæg kan gro. Det er ikke en garanti, at dit skæg bliver flot, men det er et godt skridt på vejen. Desuden skal du også have godt med tålmodighed. Der kan gå lang tid, før skægget bliver helt tæt.

Er du ikke sikker på, hvordan du skal gå i gang med skægpleje, så tag til en barber. Han vil helt sikkert gerne hjælpe dig med at finde frem til, hvordan dit skæg skal se ud, og hvilke olier, balsammer og så videre du skal bruge for at få et flot og stærkt skæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*